Angleški tabor na Kolpi
ali
»Mi imamo se fajn«!

Juhej, počitnice so tu! Čas za nove dogodivščine. Doživite jih z nami na enem od naših tradicionalnih poletnih taborov. Tokrat se podajamo v deželo Petra Klepca, pokrajino mitoloških pravljic in šumeče narave.

kolpa 4

Ste vedeli da si je Peter Klepec zaslužil svojo nadnaravno moč šele potem, ko je pomagal gorski vili, ki mu je dala piti čudežno vodo? Ste že slišali za Zelenega Jurija, vraga iz Bilpe in vile Kolpjanke? Na našem taboru bomo spoznali vse te junake, zraven pa zaplavali in zaveslali med postrvmi, vidrami in bobri. Reka Kolpa skriva številne zaklade in prav vse bomo odkrili na našem taboru. Pridite k nam na angleške počitnice, kjer se bomo imeli »fajn«!

Kaj vse bomo počeli?
• spali na dišečem svežem senu na domačiji Madronič v Prelesju
• se kopali, raftali in čofotali v topli reki Kolpi
• spoznavali podeželsko življenje in živali v reki
• božali elegantne konje in se preizkusili v športnem ribolovu
• se pomerili v športnih igrah (streljanje z lokom, košarka, nogomet, hoja s hoduljami...)
• obiskali sosednjo Hrvaško in se ohladili v soteski Vražji prolaz v naravnem rezervatu Zeleni vir
• ustvarjali z naravnimi materiali na zabavnih delavnicah
• plesali in peli ob tabornem ognju
• prisluhnili očarljivim pravljicam iz dežele Petra Klepca in Zelenega Jurija
• postali pravi mali kuharski šefi na kulinarični delavnici
• se podali na planinski izlet do bližnjih razglednih točk, kjer se odpre vsa dolina Kolpe
• osvojili osnove preživetja v naravi kot pravi brodolomci na otoku sredi Kolpe
• spoznavali nove rožice, zelišča in drevesa
• se spoprijateljili z novimi živalskimi in človeškimi prijatelji
• postali mali mojstri angleškega jezika!

Iskanje zaklada po angleško
Naš tabor je tudi tematsko obarvan. V Pokolpju kroži veliko zgodb o zakladih, skritih v reki Kolpi in bližnjih studencih. Poiskali jih bomo skupaj! Napotili se bomo po skrivnostnih sledeh, dešifrirali sporočila, reševali naloge in raziskovali okolico. Vsak dan bomo zagnano odkrivali zaklad, ki ga bodo najditelji seveda obdržali.

Mladi iskalci, pogumni osvajalci in pustolovci, ne oklevajte torej, pridružite se nam!

kolpa 3kolpa 6
Počitnice so lahko »fajn« tudi brez računalnika in televizije!

Komu je tabor namenjen?
Poletni tabor je namenjen otrokom v starosti 7-14 let. Število otrok v posamezni skupini je omejeno na 10, v terminu pa je največ 20 otrok, za katere ves čas skrbijo učitelji in spremljevalci.

Otroci so nastanjeni skupaj na domačiji Madronič in spijo na seniku v svojih spalnih vrečah. V bližini so urejene nove sanitarije, umivalniki in tuši s toplo vodo. Vsa hrana je domača, z veseljem pa ugodimo tudi posebnim prehranskim željam.

Otroci morajo s seboj prinesti spalno vrečo, primerna oblačila in obutev za šport in spanje, kopalke, nahrbtnik, staro svetlo majico, ki jo bomo porisali, primerno obutev za hojo v planine in raziskovanje plitvin reke Kolpe, brisače, pribor za osebno higieno, kremo za sončenje, čutaro za vodo, pisalo in beležko, topla oblačila za zvečer, anorak in dežnik, fotoaparat, najljubše igrače, igre in knjige, žepnino za sladoled, veljavno osebno in zdravstveno izkaznico ter predvsem DOBRO VOLJO!

kolpa 1kolpa 2
Čakajo vas nepozabne poletne počitnice!

Delavnice potekajo v slovenskem in angleškem jeziku, njihova zahtevnost pa se prilagodi starosti in znanju otrok. Otroci na zabaven način širijo svoje znanje in komunikacijo v tujem jeziku. Skozi učenje v naravi, igre, pogovore, pesmice, risanje in pravljice nadgrajujejo svoje jezikovne spretnosti in besedišče ter gradijo svojo samozavest. Otroke spremljajo strokovno podkovani in prijazni učitelji, ki poznajo skrite kotičke dežele Petra Klepca, obvladajo angleški jezik in znajo poskrbeti za zabavo otrok različnih starosti.

Lokacija:
Poljanska dolina ob Kolpi, kjer leži vasica Prelesje, v kateri se tik ob reki nahaja domačija Madroničevih, nudi številne možnosti za sproščen oddih. Razgibana narava, odlična domača kulinarika, podnebje in rastje z rahlim pridihom Mediterana ter šumenje reke Kolpe so odlična kombinacija za brezskrbne počitnice.
Domačijo Madronič sestavljajo obnovljen star mlin, družinska hiša, senik, prostor za kampiranje in povsem nov gostinski objekt ob reki. Reka Kolpa je na tem delu romantično zaspana, obliva manjši otoček z za kopanje nadvse primerno prodnato obalo in zelenjem za umik pred soncem. Domačija ima tudi svoje športno igrišče, ribiško opremo in povsem novo rafting opremo.

kolpa 5

Najkrajša pot do Prelesja iz Ljubljane vodi preko Kočevja. Za približno 100 kilometrov bomo potrebovali slabi dve uri vožnje.

Predstavitev organizatorjev tabora:

Tabor vodi Teul. Rok Teul

Rok je prekaljen organizator taborov za otroke. V preteklih dveh letih je s sodelavci uspešno izvedel angleške poletne in zimske tabore na Jezerskem in Kolpi.

Nastanjeni smo pri Petru. Pravemu Petru Klepcu.

Za mehko naravno posteljnino (seno :) ) in odlično kulinariko skrbi Peter Madronič in njegova družina. Peter ni samo najboljši gostitelj, ampak tudi odličen ribič in izkušen voznik rafta ter reševalec iz vode. S Kolpo živi in diha.

Za nadpovprečni angleški ‘know how’ bo poskrbela Špela.

rokŠpela

Špela, univerzitetna diplomirana prevajalka, je navdušena športnica, ljubiteljica visokih vrhov in narave. In sladoleda. Svoje prevajalsko znanje je že v času študija izpopolnila na mednarodnih izmenjavah osnovnih šol v Franciji ter skozi sodelovanje v jezikovnih projektih na slovenskih tleh. Je tudi izkušena animatorka, saj je pol leta preživela na gorskih strminah v Švici, kjer je delala kot vodja animacije v zimskem kempu. Z animacijo otrok se je ukvarjala tudi na mednarodnih jezikovnih tečajih na jugu Anglije.

Termin in cena:

TERMIN: od sobote 20.8.2016 popoldne do petka 26.8.2016 zvečer.

CENA: 310 EUR

Minimalno število prijavljenih: 10
Znesek mora biti poravnan 30 dni pred začetkom tabora. Možnost plačila na obroke.

V ceno je vključenih pet dnevnih obrokov (trije topli in dve malici, ob celodnevnem izletu otroci dobijo lunch paket), 5 nočitev na seniku, 24-urno spremstvo otrok, vodenje in izvajanje dejavnosti po programu, turistična taksa, DDV, tečaj angleškega jezika (do 4 šolske ure dnevno), vsi potrebni pripomočki za izvajanje dejavnosti ter vsa oskrba otrok. V ceno so vključeni tudi stroški lokalnih prevozov po programu. Stroški prevoza na tabor in s tabora niso vključeni v ceno.

Veseli bomo vaših prijav! Na voljo smo vam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , lahko pa nas tudi pokličete na 031/203-930! Rezervacija se upošteva za uspešno po plačilu akontacije oz. prvega obroka (120 EUR).

Mali junaki z vseh vetrov, pridružite se nam!
Let's have fun!

SPLOŠNA DOLOČILA ZA TABOR

SPREMEMBA PRIJAVE IN ODPOVED UDELEŽBE NA ANGLEŠKEM TABORU: Če starš otroka ali udeleženec želi odpovedati udeležbo na taboru, mora to storiti pisno (šteje datum prejema pošte na podjetju). Organizator ima v takšnem primeru pravico do obračuna stroškov zaradi odpovedi. Višina stroškov je odvisna od roka, v katerem je bila odpovedana udeležba na taboru in je določena z naslednjo tabelo: odpoved do 30 dni pred začetkom tabora 20% vrednosti aranžmaja, odpoved od 29 do 15 dni pred začetkom tabora 45% vrednosti aranžmaja, odpoved od 14 do 8 dni pred začetkom tabora 80% vrednosti aranžmaja, odpoved od 7 do 0 dni pred začetkom tabora 100% vrednosti aranžmaja.. Če udeleženec tabora ne pride na tabor na dan začetka ali udeležbo odpove na dan začetka tabora ali celo po njegovem začetku, ga organizator bremeni za celotno vrednost aranžmaja. V primeru, da se udeleženec ne more udeležiti tabora, ima do 8 delovnih dni pred začetkom tabora pravico najti osebo, ki bo namesto njega prišla na tabor, pod pogojem, da se organizator tabora s spremembo strinja. V tem primeru bo organizator bremenil udeleženca oz. naročnika le za stroške spremembe v višini 20 EUR na prijavo oz. osebo. Za spremembe že vplačane rezervacije tabora, če so le-te sploh še mogoče, organizator bremeni udeleženca tabora za 20 EUR na posamezno prijavo. V primeru spremembe termina tabora na željo udeleženca ali zaradi višje sile, pri tem pa ne obstaja upravičen razlog za spremembo programa, ki bi bil posledica nepravilno opravljene storitve s strani organizatorja, udeleženec tabora nima pravice zahtevati odškodnine ali povračila dela cene aranžmaja. Če udeleženec tabor prekine, po prekinitvi nima pravice do povračila stroškov ne delno ne v celoti. V primeru odpovedi tabora udeleženca iz zdravstvenih razlogov ob predložitvi zdravniškega potrdila ali zaradi višje sile do 8 dni pred začetkom tabora se udeležencu povrne vrednost aranžmaja v celoti, kasneje pa se zadržijo stroški organizatorja v višini 20% vrednosti aranžmaja. V primeru odpovedi že potrjene in plačane rezervacije tabora organizator obračuna odpovedne stroške v znesku vplačanih akontacij ali obrokov.NAZAJ

Kontakt

Turistična agencija
Feel Green Travel
Raj Jezersko d.o.o.
Zg. Jezersko 28a
4206 Zg. Jezersko
ID za DDV: SI78557445

TRR: IBAN SI56 1010 0004 4641 238
(BANKA KOPER d.d.)
SWIFT: BAKOSI2X

M: +386 31 203 930
E:info@feelgreen.si

kura

Izjave otrok in njihovih staršev s prejšnjih taborov:

Vse mi je bilo všeč. udeleženka Ava, Jezersko 2015

Zelo mi je bil všeč skriti zaklad in športne aktivnosti. udeleženec David, Jezersko 2015

Pri pouku mu je bilo najbolj všeč, da smo se veliko pogovarjali v angleščini. udeleženec Gašper, Jezersko 2015

Najbolj so mi bile všeč športne aktivnosti, živali in angleščina. udeleženka Anja, Jezersko 2015


Naši otroci so preživeli fantastičen teden poln nepozabnih doživetij. Hvala vama, ker sta tako lepo poskrbela za Vincenta, da je premagal domotožje in užival v vseh dogodivščinah. Matej L., Kolpa 2015

Draga Saša in Rok!
Vem, da mnogi vaš tabor na Kolpi komentirajo z besedami, da je predrag, vendar sta z vajino energijo, dobro voljo, enkratnim doživetjem na čudoviti lokaciji, kateri bo otrokom ostal v trajnem spominu več kot dokazala, čemu je takšna cena. Vseh šest dni sta dobro voljo delila med naše otroke, k samim dejanjem pristopila profesionalno, pedagoško. Zato iskrena hvala za bogato izkušnjo, vajin trud, čas in čudovito delo. Saša hvala za angleške besede, tebi Rok pa hvala, da si tako "hecen" (besede moje mlajše hčerke). Ostanita naprej takšna kot sta! Verjamem, da se naslednje leto vidimo (bomo spet polnili šparovček) in mi spet v telefon zašepetali: Mamica moja, nič te ne pogrešam! Mamica Luše in Daše Nataša M. Kolpa 2015

Jakob je zelo uzival - iskrena hvala!!! Vse popolno, profesionalno in s posluhom. Še tako naprej! Bogumila P., Jezersko 2015